Neix el Centre d'Estudis Mierencs (CEM)

Des d'aquest espai us volem presentar l'associació del Centre d'Estudis Mierencs (CEM), que neix amb l'esperança de ser el centre d'estudis de tots i per a tots els Mierencs i d'aquells que s'estimen el municipi i volen conèixer el seu entorn i passat. Només un poble que coneix i estima el seu passat i entorn pot tenir el seu futur garantit.

Objectius

Els principals objectius del CEM, vàlids per a tots els centres d'estudis, són la preservació, l'estudi i la difusió del patrimoni històric, cultural i natural.

Aquest patrimoni pot ser material: jaciments arqueològics, monuments, edificis singulars, documents, col·leccions d'objectes, imatges, etc. o immaterial: com les tradicions o expressions vives heretades i transmeses de generació en generació com les festes populars, la memòria, l'artesania, els oficis, etc.; tot aquest patrimoni no es pot arribar a entendre si el desvinculem del seu escenari: l'entorn i el paisatge on s'ha desenvolupat.

Aquest PATRIMONI, en majúscules i en el sentit més ampli del terme, el tenim en usdefruit; ens ha vingut heretat d'aquells qui van estar abans que nosaltres i a la vegada nosaltres l'hem de transmetre a aquells que venen després de nosaltres; pel que hem de garantir que no desaparegui. És per aquest motiu que l'hem de preservar, estudiar i difondre.

De la mateixa manera s'han de fomentar la sensibilització i la investigació sobre aquest patrimoni organitzant xerrades i actuacions que ens ajudin conèixer-lo i facilitant la tasca a investigadors que a la vegada aportaran més coneixement sobre ell.

 

Funcionament i participació

Un centre d'estudis no és res sense les persones que en formen part o hi interactuen. Per això us animen a formar-hi part sigui com a soci * o col·laborador, a proposar temàtiques o actuacions i a venir lliurement a les reunions que periòdicament es faran al Centre Cívic.

De la mateixa manera us animem a venir a aquelles xerrades i esdeveniments que s'organitzin des del CEM. També podeu accedir a tota la informació a través d'aquest espai web.

Pel que fa al temps que cadascú hi pugui dedicar, no ha de ser un impediment, cada gra de sorra conta. Es pot ser més o menys actiu i participar en un o tants projectes com es vulgui o es pugui.

Si hi esteu interessats, només cal que ens ho feu saber personalment, us podeu adreçar a L'Ajuntament o mitjançant el correu-e Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. Tots en podem formar part i col·laborar-hi.

(*) No s’ha establert cap quota de soci, la pertinença al CEM és gratuïta

La seu del CEM

Carrer del Curreró, núm 5 - 17830 Mieres (La Garrotxa, Girona)

l'Agenda del CEM

Consulta l'agenda de xerrades i activitats del CEM

- En preparació -

Recursos per a investigadors

Presentem una seguit de recursos per a investigadors

Consultar